به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مقام معظم رهبری دیروز طی حکمی محمد مخبر را به عنوان مشاور و دستیار خود منصوب کردند. حضرت آیتالله خامنهای در این حکم، وظیفه مخبر را امتداد سیاست مدبرانه دولت شهید رئیسی برای شناسایی و به کارگیری نیروهای جوان و نخبه برای کمک به دستگاههای مختلف، تعیین کردند. روزنامههای امروز صبح کشور تیتر اول خود را پیرامون این موضوع و موضوعات مهم دیگر نوشتند که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
روزنامه کیهان صفحه اول خود را با این تیتر آغاز کرد: محمد مخبر مشاور و دستیار رهبری شد
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی آقای دکتر محمد مخبر را به عنوان مشاور و دستیار رهبری منصوب و وظیفه ایشان را امتداد سیاست مدبرانه دولت شهید رئیسی برای شناسائی و بهکارگیری نیروهای جوان و نخبه جهت کمک به دستگاههای مختلف، تعیین کردند.
متن حکم رهبر انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
جناب آقای دکتر محمد مخبر دام توفیقه
با عنایت به خدمات متعهدانه و تأثیرگذار جنابعالی در عرصههای مدیریتی و اقتصادی بهویژه در دولت شهید رئیسی، و سیاست درست و مدبرانه بهکارگیری نخبگان و جوانان پرانگیزه و تلاشگر در اجرای طرحهای گوناگون، شما را به عنوان مشاور و دستیار رهبری منصوب میکنم.
انتظار میرود در امتداد سیاست مزبور، شناسائی نیروهای جوان و همکاری با آنان را با برنامهریزی منطقی، پی گرفته و در کمک به دستگاههای دولتی و غیره از آن بهرهبرداری نمائید.
توفیقات شما را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۲ مهر ۱۴۰۳
در ادامه وطن امروز نوشت: جنگ بدون مرز
آیتالله سیستانی خواستار تلاش تمامعیار برای توقف حملات وحشیانه و تجاوزکارانه مداوم رژیم صهیونیستی و محافظت از مردم لبنان در برابر اثرات مخرب آن شد. آیتالله سیدعلی حسینی سیستانی، مرجع عالی شیعیان در بیانیهای همبستگی خود را با «مردم عزیز لبنان» اعلام و در این مصیبت بزرگ ابراز همدردی کرد.
ایشان از درگاه خداوند متعال خواست «به مردم عزیز لبنان عنایت فرموده، آنان را از شر ستمکاران و دسیسههای فاجران حفظ کند، شهدای صالح را مشمول رحمت واسعه خویش قرار داده و به مجروحان شفای عاجل عنایت فرماید». آیتالله سیستانی، خواستار تلاش تمامعیار برای توقف حملات وحشیانه و تجاوزکارانه مداوم رژیم صهیونیستی و محافظت از مردم لبنان در برابر اثرات مخرب آن شد و در این راستا از مومنان خواست کاری انجام دهند که به کاهش رنج مردم لبنان و تامین نیازهای بشردوستانه آنها کمک کند.
ایران تیتر اصلی خود را اینگونه نوشت: زنگ جنگ
پس از حملات موفقیتآمیز حزبالله به پایگاههای استراتژیک نظامی اسرائیل، رژیم درصدد جبران ضربه اطلاعاتی-نظامی وارده، مناطقی از جنوب لبنان را بشدت مورد هدف قرار داد. حملاتی که نقطه صفر آغاز جنگی تمام عیار را در مرزهای لبنان نشان میدهد.
شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد نیروی هوایی این رژیم موج سوم حملات خود را به مناطق مختلف لبنان آغاز کرده است. در حملات جدید مناطق الزهرانی، زفتا، النمیریه و عدلون در جنوب لبنان و همچنین مناطقی در شهرک عیتا الشعب و شهرک عنقون آماج حملات شدید قرار گرفتند.
به گزارش یدیعوت آحرونوت، ارتش اسرائیل ۴۰۰ نقطه در لبنان را هدف قرار داده است. منابع لبنانی اعلام کردند که تیمهای آمبولانس، امداد به آواربرداری و انتقال مجروحان به منطقه اعزام شده و بیوقفه به کار خود ادامه می دهند. طبق اعلام وزارت بهداشت لبنان، 325 لبنانی از جمله کودک، زن و نیروهای امدادی به شهادت رسیده و هزار و 200 لبنانی نیز زخمی شدهاند.
بر اساس ارزیابی منابع محلی، این آمار غیرنهایی است و شمار شهدا و مجروحان به علت شدت حملات و دامنه گسترده آن، قطعاً افزایش خواهد یافت. در خبر دیگری نیز وزارت بهداشت لبنان، از افزایش شمار شهدای حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت در روز جمعه به ۴۶ تن خبر داد.
خراسان امروز را این طور شروع کرد: معناشناسی از یک انتصاب بدیع
رهبر انقلاب در حکمی محمد مخبر را به عنوان مشاور و دستیار رهبری منصوب و وظیفه ایشان را امتداد سیاست مدبرانه دولت شهید رئیسی برای شناسایی و به کارگیری نیروهای جوان و نخبه به منظور کمک به دستگاه های مختلف، تعیین کردند.
این برای نخستین بار بود که شاهد چنین انتصابی از سوی رهبر انقلاب بودیم و پیش از این فردی به عنوان مشاور و دستیار ایشان منصوب نشده بود. محور این حکم بدیع و وظیفه ای که رهبرانقلاب بر آن تاکید کردند «شناسایی نیروهای جوان و همکاری با آنان همراه با برنامهریزی منطقی در راستای کمک به دستگاه های دولتی و غیره» است. درباره فلسفه این حکم اظهار نظرهای مختلفی صورت گرفت. یکی از نکات کلیدی این حکم که می توان به آن اشاره کرد،
مدیریت طیف جدیدی از نیروهایی است که بعد از انتخابات سرگردان شدند. این طیف که عمدتاً به یک سلیقه سیاسی خاص تمایل دارد و در برخی مواقع رویکرد ضددولتی نشان داده است، به عنوان یک پتانسیل مهم سیاسی مطرح شده و توجه برخی جریانها، از جمله جریانهای تند سیاسی را به خود جلب کرده است. انتصاب مخبر به این سمت میتواند به نوعی مدیریت و هدایت این طیف را به فردی بسپارد که از ثبات و تجربه مدیریتی قابل توجهی برخوردار است.
رسالت امروز خود را اینگونه آغاز کرد: نصرالله از راه میرسد
حملات رژیم صهیونیستی علیه لبنان و در مقابل، واکنش حزب الله به این حملات، از آستانه اقدامات پراکنده گذشته و عملا به مرحله جنگ فراگیر رسیده است. یازده ماه است که حزب الله در حمایت از حماس، جبهه های شمالی رژیم را گرم نگه داشته و عملا بخش قابل توجهی از توان ارتش اسرائیل را به خود مصروف داشته است. با وجود آن که اغلب پیش بینی ها از جنگ گسترده قریب الوقوع خبر می دهند، برخی تحلیل ها از تردید در هیئت حاکمه رژیم اشغالگر حکایت دارند. عمده این تحلیل ها بر دو محور زیر استوار است:
الف. اگر اسرائیل آمادگی رویارویی اساسی با حزب الله لبنان را داشت، بهترین فرصت برای حمله حداکثر تا ۲۴ ساعت پس از انفجار پیجرها و دستگاه های ارتباطی بود، چه آن که آن اقدام تروریستی گسترده، صدها رزمنده را تا چند روز زمین گیر می کرد.
ب. نتانیاهو که یازده ماه پیش عملیات علیه نوار غزه را آغاز کرد وعده داد ظرف مدت کوتاهی حماس را کامل از میان بردارد. این رژیم تا این لحظه بیش از ۴۰ هزار نفر از مردم را شهید کرده اما هنوز نتوانسته اسرای خود را آزاد یا حماس را نابود کند.
حال چگونه می خواهد به جنگ حزب الله برود که قدرت و سابقه و توان عملیاتی اش ده ها بار بالاتر از حماس است و به این دلیل که در محاصره نیست و به ویژه با سوریه مرز دارد، امکان تامین بلند مدت سلاح از بیرون را خواهد داشت. قطعا این نکته ای نیست که سران ارتش اسرائیل به نتانیاهو تذکر نداده باشند.
جوان نوشت: جنون اسرائیل، توفان حزبالله
مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، دیروز به نقطه اوج دیپلماسی رسید، ولی همزمان رژیم صهیونیستی با حمله جنونآمیز به لبنان، دکمه جنگ گسترده را فشار داد و با حملاتی که از جنگ تابستان ۲۰۰۶ تا کنون بیسابقه است، زن و کودک، پیر و جوان، خانهها، خودروها، آمبولانسها، برجها و حتی نواحی طبیعی خالی از سکنه لبنان را هدف قرار داد.
نتیجه یک روز حمله، نزدیک به ۳۰۰ شهید و هزاران زخمی بود. نقل قولی از نتانیاهو منتشر شده که خطاب به فرماندهان نظامی گفته «پای خود را از روی گاز برندارید.» نتانیاهو البته این را هم گفت که «در آستانه روزهایی پیچیده هستیم.» دولت لبنان وضع فوقالعاده اعلام کرده، نخستوزیر پیشبرد امور گفته اسرائیل دنبال نابود کردن لبنان است.
در ادامه همشهری نوشت: مأموریت ویژه
رهبرمعظمانقلاب روز دوشنبه محمد مخبر را بهعنوان «مشاور و دستیار رهبری» منصوب کردند؛ حکمی که با یک ماموریت ویژه، یعنی «شناسایی نیروهای جوان» و «همکاری با آنان» همراه بود که اقدامی راهبردی در راستای کمک به دستگاههای دولتی و اجرایی کشور بهحساب میآید.
ماموریت مهم حضرت آیتالله خامنهای به مخبر، مبنی بر شناسایی نیروهای جوان و همکاری با آنان در شرایطی است که بررسیها نشاندهنده افزایش میانگین سنی مدیران دستگاههای مختلف کشور طی دهههای اخیر است؛ موضوعی که بیش از هر چیز هشداری درباره حضور کمرنگ مدیران جوان و انقلابی در تراز انقلاب اسلامی در ساختارهای اجرایی محسوب میشود.
در شرایطی که بهنظر میرسد کمبود مدیران جوان تراز انقلاب اسلامی در میان طیفهای مختلف سیاسی، به پاشنهآشیلی برای آنها در هنگامه تشکیل دولت تبدیل میشود، رهبرمعظمانقلاب طی سالهای اخیر همواره بر ضرورت توجه ویژه مسئولان کشور به موضوع مهم شناسایی و تربیت نیروهای جوان، مومن و انقلابی تأکید کردهاند.
در پایان فرهیختگان تیتر اصلی خود را این گونه نوشت: حکم ویژه
دوره مسئولیت پنجاه روزه مخبر در دولت تا زمان استقرار دولت جدید، باعث شد تا رویکرد و منش سیاسی و مدیریتی او در میان افکار عمومی و سیاسیون نمود بیشتری پیدا کند. برخورد فراجناحی مخبر در مدیریت دولت حتی اصلاحطلبان را به تحسین سیاستورزی او واداشت.
او زمانی پاستور را ترک کرد که در فضای سیاسی کشور بهعنوان سیاستمداری شناخته میشد که به دور از رقابتهای مرسوم جناحی به دنبال مدیریت درست در نظام حکمرانی بود. شاید به خاطر همین منش بود که رهبر انقلاب روز گذشته در پیامی مخبر را بهعنوان مشاور و دستیار خودشان منصوب کردند.
اقدامی که پیش از این در نظام حکمرانی کشور، کمسابقه بوده است. انتصاب مخبر بهعنوان مشاور رهبر انقلاب را میتوان اتفاق قابل توجهی برای معاون اول دولت سیزدهم و البته نظام حکمرانی دانست.
سیاستورزی به دور از گرایشهای جناحی و سلیقهای
یکی از موضوعاتی که عموما در منش سیاستمداران مشاهده میشود، برخورد سیاسی و جناحی آنها با اتفاقات، رویدادها و حتی افراد در دستگاههای مدیریتی است. ردپای این برخورد جناحی را میتوان در تمام دولتها مشاهده کرد. محمد مخبر اما در دوران مسئولیت پنجاه روزه در دولت، فاصلهگذاری مشخصی با این برخورد جناحی داشت.
گزارشی از امیر کریمی